A vezetékes víz használatát elég az ivásra, a főzésre és a mosakodásra korlátozni. A wc öblítéshez teljesen felesleges a drága ivóvizet használni. Akinek van egy házi vízműve, az sokat takaríthat meg, hiszen minden esetben ki lehet váltani a vezetékes víz használatot onnan, ahol nem feltétlenül szükséges, hogy az teljesen tiszta legyen. A házi vízmű őszi karbantartása azonban nem maradhat el.

Mivel érkezik a hidegebb időszak, így érdemes elvégezni a szükséges javításokat, a szivárgások megszüntetését és a vízkőtől való mentesítést. A csövek állapotának áttekintése is fontos, hiszen így meg lehet előzni a hirtelen keletkező folyásokat. A csatlakozásoknál a kócokat érdemes időnként kicserélni, hogy azok teljes szigetelést biztosítsanak. A házi vízmű őszi karbantartása azonban sokak számára jelent nagy problémát, mivel egyáltalán nem értenek hozzá és nem is tudják, hogy mit kell elvégezni. Ilyenkor kell szakemberhez fordulni, aki pontosan tudja, hogy hol kell kezdeni a munkát és melyek a legnagyobb hibaforrást jelentő részek, melyek átvizsgálásra szorulnak éves szinten. A házi vízmű is egy szivattyúval működik, melyet időnként érdemes leszerelni és azt mentesíteni a szennyeződésektől és a lerakodó vízkőtől.

Ezt a szakember elvégzi és így növelni lehet az adott berendezésnek az élettartamát. Ha a házi vízmű egy kinti helyiségben található, akkor fontos elvégezni az olyan óvintézkedéseket télen, hogy ne legyen fagy, mivel ez nagyfokú meghibásodáshoz vezethet. Ha pontos és precíz munkát szeretne, akkor forduljon mindenképpen szakemberhez!