A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket! 

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom

Kerti szivattyú téliesítése

Amikor beköszöntenek az első fagyok, akkor van egy pár teendő a kertben, melyet feltétlenül el kell végezni. Ezek közé tartozik a kerti szivattyútéliesítésének az elvégzése. Fontos, hogy a slag fel legyen szedve és fagymentes helyre kerüljön, hiszen az erős fagy tönkreteszi a műanyagot. Az megkeményedik és a benne maradt víz szétrepeszti, így a slag tavasszal már használhatatlan lesz.

Magának a kerti szivattyúnak a kiemelése a kútból is nagyon fontos. Sokan benne szokták hagyni, mondván, hogy a kút úgysem fagy be. Fontos, hogy évente legalább egyszer át legyen nézve a kerti szivattyú. Amikor kiemelésre kerül, akkor érdemes a tömítéseket átnézni és az esetleges szennyeződéstől megszabadítani a szivattyút, melyek komoly meghibásodások forrásai is lehetnek. Nem utolsó szempont a téliesítés esetén az sem, hogy ilyenkor legalább egy pár hónapig szárazon van a szivattyú, amikor nincsen kitéve rozsdásodásnak. Fontos, hogy teljesen szárazon legyen eltéve a berendezés egy olyan helyiségben, amely fagymentes. Bármennyire is azt mondják a gyártók, hogy az adott kerti szivattyú bírja a hideget, sokkal hosszabb életű lesz, ha a téli időszakban nem a kút mélyén, hanem a garázsban van, ahol nem éri nedvesség és hideg.

Tavasszal, amikor újra használatba kerül, érdemes alaposan átnézetni szakemberrel is a szivattyút, hiszen a legkisebb hibák is rontani tudják a teljesítményt. Ha bárhol észlelhető az elektromos vezeték sérülése, akkor annak javítását mindenképpen szakemberre kell bízni, házilag nem javasolt kísérletezni a szerelésével.