A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket! 

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom

Mi az a cirkulációs szivattyú?

Egy nagyobb társasházban minden egyes lakásban ugyanolyan melegségű víz folyik a csapokból. Hogy mindenhol egyforma hőmérsékletű vizet lehessen használni, egy cirkulációs szivattyúra van szükség. Mivel a csővezeték hosszúsága nagy, így mire a legmesszebb lévő pontba kerülne a víz a melegítő tartályból, jóval alacsonyabb lenne a hőmérséklete, ha nem lenne a rendszerbe beépítve egy olyan szivattyú, amely végzi a keringetést.

Egy melegvíz tároló van kapcsolva a rendszerre, ahonnan gyorsan rendelkezésre kell bocsátani ugyanolyan hőfokon a vizet az összes háztartás számára, amely a társasházban van. Van egy cirkulációs cső, amely teljesen párhuzamosan van kiépítve a melegvíz vezetékkel, így egy körvezeték kerül kialakításra, melyre rá van kapcsolva a cirkulációs szivattyú, így a melegítő tartájból mindig a kívánt hőfokú víz jut el a rendszer minden pontjára. Természetesen a szivattyú működésére csak akkor van szükség, amikor tényleg nagy melegvíz igény mutatkozik. Nem kell egész nap mennie a cirkulációs szivattyúnak, hiszen az energia megtakarítás szempontjából sem volna jó. A cirkulációs szivattyút akár lehet programozni is, így mindig a kívánt időben kapcsol csak be.

Egy ilyen megoldásnak egy családi házban nincsen jelentősége, hiszen ott nincsen messze a bojlertől vagy a gázmelegítős tartájtól a konyhai vagy fürdőszobai csap, ahol szükség van melegvízre. Érdemes a szivattyú beszerezése előtt szakemberrel is konzultálni, hiszen így minden bizonnyal megfelelő típus lesz beszerezve. Vásároljon online módon garanciával rendelkező szivattyút!