A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket! 

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom

Szivattyú blog

Pedrollo szivattyúkat ajánljuk a lakosság és az ipar figyelmébe
Pedrollo szivattyúkat kínálunk mindazok figyelmébe akik elektromos szivattyúkat keresnek vízellátásra, öntözésre, szennyvíz átemelésre. Magas minőségi osztályba tartozó szivattyúk megfizethető áron, hosszú távú garanciális időszakkal.
Mire jó a szivattyú?

Ha valami olyannyira beépült a mindennapjainkba, hogy már szinte észre sem vesszük, arra igazán szükségünk van. Szivattyúk nélkül nehezen folyhatna ivóvíz a csapból, nem melegedhetnénk olyan könnyen télen, nem locsolhatnánk meg naponta a virágágyást és csőtörésnél is vödörrel merhetnénk a vizet az utcán. Életünk számtalan területén hasznosítottuk ezt a szerkezetet.

Vízszivattyú
A vízszivattyú fontosabb működési területei. Alig van olyan kertes ház, ahol ne lenne a használatban legalább egyetlen szivattyú. A kazánhoz, a kúthoz, a szennyvíz gödörhöz mind szükségesek vízszivattyúk.
Üzemanyag szivattyú
Minden autóban van egy üzemanyag szivattyú. Minden járműben van egy olyan kis berendezés, amely a benzin tankból a motorhoz szivattyúzza az üzemanyagot. Ennek a helyes működése elengedhetetlen az autónál. Az üzemanyag szivattyú autó típusonként más típusú, de a működésű alapelvük az ugyanaz.
Szökőkút szivattyú
Szökőkút szivattyú kültéri és beltéri alkalmazása. A kertben lévő szökőkútnak elengedhetetlen eleme az, hogy valamilyen vízforgató rendszerrel rendelkezzen. Ki lehet alakítani sok féle vízképet a szökőkút szivattyúval, melyhez más és más fajta szórófejre van szükség.
Permetező szivattyú
Permetező szivattyú egy fontos kellék a kertészkedők számára. Egy nagy gyümölcsösben nem lehet már a kézi pumpálású szivattyút használni, hiszen napokig tartani egy sor fát lefújni vegyszerrel. A mai nagyon modern benzinmotoros permetező szivattyú a legelterjedtebb, amely nagyban megkönnyíti a munkát.
Önfelszívó szivattyú
Önfelszívó szivattyú kerti öntözőrendszerekhez is használatos. Egy kertben mindig szükség van az öntözésre. Ezért van szükség arra, hogy a megfelelő víz szállító berendezések a rendelkezésünkre álljanak. Az önfelszívó szivattyút automatikus öntözőrendszerekhez szoktak nagyon gyakran használni.
Mélykúti szivattyú
Mélykúti szivattyúval tudunk kertet locsolni. Akinek kertje van, annak egy ilyen berendezés mindenképpen nagyon jól jön. Ha van fúrt kutunk, akkor egy mélykúti szivattyút leengedve ki tudjuk onnan nyerni a vizet.
Medence szivattyú
Medence szivattyú fertőtleníteni is képes. Az uszodák nagy része hatalmas teljesítménnyel rendelkező vízmozgató berendezéseket használ. Fontos szempont, hogy a medence szivattyú tisztítani is tudja a vizet. Ez úgy valósítható meg, hogy egy szűrőt építenek be elé, ami felfogja a vízben lévő szennyeződéseket. A medence szivattyúhoz tartozik még egy klór adagoló berendezés is, mely folyamatosan adagolja a vegyszert.
Kerti tó szivattyú
Kerti tó szivattyú szerepe a vízforgatás és a tisztítás. Ha van a kertünkben egy tavacska, akkor abban folyamatosan kell frissíteni a vizet, hogy ne algásodjon be. A kerti tó szivattyú jelentősége a kertészet terén van. Ezek olyan berendezések, melyek nem kifejezetten nagy teljesítményűek.