Centrifugál szivattyúnak sok felhasználási területe van

 

Vannak speciális elven működő folyadékszállító berendezések, melyek közé tartozik ez a fajta is. Iparban, vegyipar, mezőgazdaságban is nagy jelentősége van a centrifugál szivattyúknak. Ezeket lehet használni öntözésre, fűtésre, víztelenítésre és a gyógyszeripar bizonyos területein is.

Egy centrifugál szivattyú igen nagy teljesítménnyel rendelkezik. Gondoljunk csak arra, hogy a mezőgazdaságban milyen nagy mennyiségben kell vizet pumpálni a csőrendszerbe, hogy azzal rendesen lehessen öntözni.

Ha vásárolunk egy ilyen berendezést, akkor figyeljünk mindenképpen arra, hogy a centrifugál szivattyú milyen teljesítménnyel rendelkezik. Ez alapján válasszuk ki a típust. Mivel nagyon háztartási jelentősége nincsen, ezért az ipari felhasználók számára szoktak ajánlani ezt a fajta berendezést.

A működése közben, vannak típusok, melyekhez fűtővíz szükséges. Ezek már tényleg nagyon nagy teljesítményű berendezésnek tekinthetőek. Ipariban a nagyszerű víztelenítési tulajdonsága miatt használják, hiszen pár perc alatt teljesen ki tud szívni még egy nagyon nagy víz tároló medencét, aknát, tartályt is.

A fordulatszám egy lényeges szempont a centrifugál szivattyúk esetében. Ez nagyban meghatározza a felhasználási területét is. Minél nagyobb a fordulatszáma, annál több vizet képes egységnyi idő alatt átpumpálni magán a centrifugál szivattyú.