Medence szivattyú fertőtleníteni is képes

Az uszodák nagy része hatalmas teljesítménnyel rendelkező vízmozgató berendezéseket használ. Fontos szempont, hogy a medence szivattyú tisztítani is tudja a vizet. Ez úgy valósítható meg, hogy egy szűrőt építenek be elé, ami felfogja a vízben lévő szennyeződéseket. A medence szivattyúhoz tartozik még egy klór adagoló berendezés is, mely folyamatosan adagolja a vegyszert.

Ha valakinek otthon a kertjében van egy nagy medencéje, akkor ott is nagy jelentősége van ennek a vízmozgató berendezésnek. Egy járókerék segítségével képes kiszívni a vizet az egyik csövön keresztül, majd a másikon át visszajuttatja azt megtisztítva. A medence szivattyú teljesítménye szerint fogyaszt áramot. Ha kisebb mennyiségű vizet képes megmozgatni, akkor kevesebb áramra is van szüksége.

Ezeknek a szivattyúknak van ipari és háztartási jelentősége is. A nagy élményfürdők esetében a medence szivattyú kevesebb köbméternyi vizet mozgat meg, mint egy otthoni medencére felszerelt.

Nem rendelkezik úszókapcsolóval, hiszen ennek nincsen jelentősége. Mindig a medence alján van bekötve a szivattyú szívó nyílása.

Vízforgatónak is nevezik a medence szivattyút, hiszen nagy jelentősége van abban, hogy folyamatosan friss vízzel lássa el a medencét, így elkerülve az algák elszaporodását.

Ha valaki medencéjéhez ilyet vásárol, akkor a víz mennyiségének nagysága alapján válassza ki a teljesítményt.