Mélykúti szivattyúval tudunk kertet locsolni

Akinek kertje van, annak egy ilyen berendezés mindenképpen nagyon jól jön. Ha van fúrt kutunk, akkor egy mélykúti szivattyút leengedve ki tudjuk onnan nyerni a vizet.

Ez a berendezés azonos elv alapján működik. Van egy kis járókerék a beszívó résznél, melynek a pörgése révén víz pumpálódik a csőbe, mely elvezeti a vizet a kívánt helyre.

Ennek a járókeréknek a forgási sebessége és erőssége végülis a mélykúti szivattyú teljesítménye. Az emelési magasság ettől függ, hiszen ha mélyebbre tesszük a mélykút szivattyút, mint amekkora a műszaki elbíró képessége, akkor nem fog jönni víz, ugyanis a kis járókerék nem tudja megemelni jobban a feletti lévő víz súlyát és így nem tud több kerülni a csőbe.

A mélykúti szivattyú általában mindig folyamatos felügyeletet igényel a működése alatt, mert nem rendelkezik úszókapcsolóval. Úgy van megtervezve, hogy ha esetleg iszapot is beszippant, akkor az ne dugaszolja el a járókerekek közti részt, mert különben leégne. Különleges műszaki kialakítással van megoldva az ilyen, szemcsés szennyeződések felszívásának lehetősége is.

Háztartásokban szokták nagyon sok esetben használni a mélykúti szivattyút, mert ezzel olcsón lehet öntözni egy nagyobb kertet is a kút vizével.

Ha messzire szeretnénk elvezetni a vizet és maga a kút is mély, akkor mindenképpen nagy teljesítménnyel rendelkező mélykúti szivattyút igyekezzünk meg vásárolni.