Permetező szivattyú egy fontos kellék a kertészkedők számára

Egy nagy gyümölcsösben nem lehet már a kézi pumpálású szivattyút használni, hiszen napokig tartani egy sor fát lefújni vegyszerrel. A mai nagyon modern benzinmotoros permetező szivattyú a legelterjedtebb, amely nagyban megkönnyíti a munkát.

Minden egyes permetező szivattyú benzinnel működik, amelynek a teljesítménye nagyon kicsi, hiszen minimális mennyiségű vizet kell felszívnia. Minden ilyen berendezésben van egy kis szűrő, amely a permetező tartályban lévő szennyeződést nem engedi be a permetező szivattyú belsejébe, hiszen az teljesen eldugítani a kis átmérőjű csövet. A szűrőt általában lehet cserélni, ha már nem menne át rajta a sok szennyeződés miatt a víz.

A permetező szivattyú működési elve szinten minden esetben megegyezik a többivel. Nincsen úszókapcsoló és nem is tud leégni. Úgy van kialakítva, hogy ha már nincsen elegendő permet anyag, amit fel tudna szívni, akkor automatikus leáll.

Az interneten lehet vásárolni permetező szivattyút különféle típusok és márkák szerint. Mindegyik egy elég kicsi berendezés és könnyen is lehet őket javítani, ha valamilyen meghibásodás állna be.

Elérhető áron vannak a permetező szivattyúk, melyeknek olyan jó a minősége, hogy nem is szokott sor kerülni arra, hogy garanciás javítás legyen. Vásárláskor vegyen olyat, aminek a teljesítménye a permetező készülékhez való!