Vízszivattyú

A vízszivattyú fontosabb működési területei. Alig van olyan kertes ház, ahol ne lenne a használatban legalább egyetlen szivattyú. A kazánhoz, a kúthoz, a szennyvíz gödörhöz mind szükségesek vízszivattyúk.

Egy kazán csak úgy tudja a radiátorokban áramoltatni a vizet, ha egy kis vízszivattyú van rá kötve. Ez a felelős azért, hogy a felmelegített és a már lehűlt víz helyet cseréljen egymással, vagyis folyamatos áramoltatás legyen a csövekben.

Ha van valakinek a kertjében egy kútja és abból szeretne öntözni, akkor le lehet engedni egy búvár vízszivattyút. Így nagyon alacsony költséggel tudjuk locsolni a kertünket nem vezetékes vízzel, ami tele van klórral és nem is hasznos a növények számára.

A vízszivattyú egy medence tisztításakor vagy egy nagyobb zápor után elöntött pince szárazzá tételében is nagy segítségünkre lehet. Egy vízszivattyúnak a teljesítménye a legfontosabb, ami meghatározza azt, hogy egységnyi idő alatt mekkora az a vízmennyiség, amit képes kipumpálni a berendezés.

Érdemes mindenkinek tartani otthon egy vízszivattyút, hiszen ez egy nagyobb felhőszakadás alkalmával jól jöhet, amikor a pincénket elönti a víz.

Az interneten is tudunk vásárolni már vízszivattyúkat sokszor még kedvezőbb árakon, mint egy igazi szaküzletben.

Ha vásárolunk ilyen szivattyút, akkor fontos, hogy garancia is legyen hozzá, hiszen sosem lehet tudni, hogy mikor történik valamilyen kisebb hiba, amikor ingyenesen kicserélik a vízszivattyút.