Sokszor lehet szükség egy kertes házban olyan berendezésekre, melyek a víz eltávolítására valók. A pince és a kút esetében lehet szükség szivattyúkra, melyek onnan kipumpálják a vizet. Az ABS szivattyú egy ismert típus, melyet sokan is keresnek.

Nagy teljesítménye révén nagyon gyorsan ki tudja az összegyűlt talajvizet szívni a pincéből. Ha szeretne vásárolni egy ilyet, akkor az interneten már van rá lehetőség.

Rendelkezik úszókapcsolóval egy ilyen ABS szivattyú, mely ennek köszönhetően nem tud leégni, hiszen ha lecsökken a víz szinte  a szívó egység vonalába, akkor automatikusan kikapcsol a készülék.

A kútba eresztett ABS szivattyúnál nincsen szükség úszókapcsolóra, hiszen az mindig vízben van. Egy kút nagyon nehezen tud teljesen szárazon lenni.

Minden ABS szivattyú elektromos árammal működik és nagyon jó teljesítménnyel rendelkezik az árához képest. Ha egy ilyet vásárolunk, akkor biztosan nem fogunk benne csalódni. Egyetlen óra alatt képes kiszívni az ABS szivattyú több köbméter vizet.

Mindenképpen a vásárlás előtt meg kell nézni, hogy milyen az emelési magassága, mert így tudjuk használni egy mélyebb kútban. A rácsatlakoztatható cső átmérőjét is meg kell nézni, hiszen ha slagot nem rakhatunk rá, akkor vastag tömlőt kell venni, ami nem olcsó.