A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket! 

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom

Gázolaj szivattyú

Nincsen szükség elektromos áramra egy gázolaj szivattyúnál. Sokszor adódik olyan helyzet, hogy egy szivattyút olyan helyen kell használni, ahol nem áll rendelkezésre áramforrás. Ezekben a helyzetekben jön nagyon jól egy gázolaj szivattyú, mely igen nagy teljesítményű is lehet.

Ezek a motoros szivattyúk leginkább a tűzoltóságnál és az iparban terjedtek el. Nagy teljesítményük lehetővé teszi azt, hogy nagyon rövid idő alatt tényleg sok vizet tudjanak kiszívni egy helyről.

Egy ilyen gázolaj szivattyú esetében fontos az, hogy könnyen lehessen mozgatni. Nem könnyűek ezek a berendezések, ezért speciális módszere van a szállításuknak. A legtöbbször csak nagy átmérőjű csövet lehet rájuk csatlakoztatni, hiszen ezen keresztül képes távozni nagy mennyiségben a víz.

A műszaki adatok között figyelni kell a szívás mélységre, hogy pontosan milyen aknából vagy egyéb helyről képes kiszívni a vizet. Ez egy nagyon fontos adat, amire vásárláskor figyelni kell.

A gázolaj szivattyú általában önfelszívó, ami egy nagyon fontos tényező a többi szivattyú típussal kapcsolatban. Saját hűtésű motorral rendelkezik a legtöbb márka által forgalmazott gázolaj szivattyú.

Ha vásárolni akarunk ilyet, akkor a teljesítményre, a súlyra és a szívási mélységre figyeljünk, mert ezek határozzák meg azt, hogy milyen hatékonyan lehet használni egy nagyobb munka során. Általában egy ilyen gázolaj szivattyúnak a súlya meghaladja a húsz kilogrammot.